Chr.4. som ung. Rosenborg.

Tycho Brahes horoskop over Christian 4.

Astrologi

I dag kender vi bedst astrologi fra ugebladenes horoskoper, der viser den kommende uges chancer for succes ved at se stjernernes bevægelser på himmelen.

I dag bliver astrologi ikke taget alvorligt som en videnskab, men sådan så det ikke ud for 400 år siden på Tycho Brahes tid.

På Tycho Brahes tid var det normalt, hvis man havde råd, at få lagt et horoskop. Man troede, at universet var en helhed skabt af Gud, og at der var en naturlig sammenhæng mellem universet og menneskene, og at stjernerne og planeterne var budbringere for Gud.

Da Tycho Brahe fik Hven som len af Frederik 2., blev han samtidig kongens hofastronom og astrolog. Det var vigtigt for kongen at have den bedste astrolog, der kunne vejlede ham ved hjælp af horoskoper, som også var vejrforudsigelser.

Horoskop betyder i virkeligheden “tidsbetragter”, og ifølge Tycho Brahe kunne de kun bruges som ledetråd i livet. Det var ikke kun stjernerne, der bestemte ens skæbne, men også de valg, man foretog i hverdagen, og dem kunne stjernerne ikke sige noget om.

Fortsættes >